אז מהם התחומים שעניינו את לקוחותינו בחודש האחרון?
בתחום חבילות האפליקציות אותו אני מכסה התחומים הבולטים בשאלות שקיבלתי מלקוחות היו בתחומי BI (לא מפתיע), ניהול ידע (מעט יותר מפתיע, בהתחשב בתקופה) ונושאים שונים הקשורים ל-ERP:
בתחום חבילות האפליקציות ראינו עלייה בולטת החודש לעומת חודש שעבר בכמות השאלות על תחום כלי ניהול ידע, ובתוך כך מנועי חיפוש ארגוניים ונושא web 2.0 פנים ארגוני. תחום ה-BI עליו לקוחות שואלים הרבה באופן כללי לאחרונה ממשיך לעניין גם החודש, ארגונים שואלים על כלי BI שונים, דשבורדים, וארכיטקטורת DW. החודש הייתה עליה קלה בשאלות הקשורות ל-ERP כאשר ברובן לא מדובר על בחינת חבילות ERP כוללות אלא על תחומים משיקים – בחינת מודולים מסוימים, כלי צד שלישי הקשורים למערכות ומשפרים תהליכים מסוימים בהן וכד'.
ומה קורה בתחומים נוספים? מהן השאלות המתקבלות בתחומי התשתיות, ניהול IT, שירותי תשתיות ואבטחת מידע?
תשתיות חומרה ותוכנה: נושא שממשיך להיות דומיננטי בחודשים האחרונים הוא נושאי הרכש. לקוחות מבקשים לקבל מידע על מחירים של פתרונות שונים כמו על מידע עזר למשא ומתן כגון מוצרים תחליפים וכד'. כל זאת עקב המשבר הכלכלי שאותו כולנו מרגישים. עם זאת, ישנם סימנים ראשונים להתאוששות כאשר נושא שעליו שאלו לקוחות בצורה רבה יותר מחודש שעבר הוא נושא האחסון. לקוחות התעניינו במידע של פתרונות אחסון, עלויות וטכנולוגיות מתקדמות כל זאת במקרים רבים בתור הכנה לפרויקטים בתחום. היו גם שאלות שאינן קשורות לפרויקטים כמו שאלות של יחסי כ"א בתחום האחסון.
שאלות רבות התקבלו בנושאי תשתיות כלליים - שימוש בוירטואליזציה, בשלות VDI, העברת וידיאו בפרויקטי VDI או Terminal Services ועוד. בתחום הפיתוח ממשיכה התעניינות בהתייעלות הפיתוח באופן כללי וב-Agile Software Development באופן ספציפי.
תחום שירותי תשתיות: הפעם דגש על אבטחת מידעכנראה בהשפעת המפגש שנערך אצלנו על מערכות לניהול ארועי אבטחת מידע בתחילת יוני, החודש הורגשה עליה בהתעניינות הלקוחות בתחום ובחלופות הקיימות בשוק. אחד הכיוונים המעניינים הוא בחינה של פתרונות לניהול אירועי אבטחת מידע המוצעים כשירות על ידי ספק חיצוני. אופציה זו שנדחתה עד עכשיו בצורה קטגורית על ידי מנהלי אבטחה בארגונים רבים עולה מחדש על הפרק לאור המצב הכלכלי.גם החודש המשיכה המגמה הרווחת לאחרונה בשאלות הקשורות בפתרונות לערבול נתונים. גם הידע שלנו לגבי מספר האופציות הקיימות בשוק גדל בעקבות מידע שמגיע מספקים בשוק לגבי יכולות אשר קיימות בפתרונות שלהם. בהמשך לנושא זה החודש ובחודשים הבאים יעלה הביקוש לפתרונות לניהול הרשאות גישה הן ברמת האפליקציה והן ברמת הרשאות הגישה למערכות ארגוניות כחלק מציות לרגולציות בנושאי אבטחת מידע. הצרכים הרגולטיבים מושכים לעולם אבטחת המידע שחקנים מעולמות תוכן "שכנים" כמו חברות פיתוח או ספקיות של פתרונות לסביבת ה-DC, DB ומערכות הליבה.
התפלגות השאלות בתחום ניהול IT: נושא שממשיך להיות דומיננטי בחודש האחרון הנו תחום Office of the CIO, כולל שאלות בנושאי הקמת הגופים לניהול ובקרה תקציבים ומדדים של פרויקטי IT, בניית מערך מדדים ל-IT, dashboard למנמ"ר, וכלים לניהול משרדו של מנמ"ר. לקוחות מבקשים לקבל best practices לכתיבת מפות אסטרטגיות ל-IT, ומתודולוגיות מקובלות להכנת מערך בקרה ל- IT (דוגמת ITIL), ומכן הצורך במדדים ו-dashboards ל-IT על מנת להבין היכן הארגון נמצא היום ולאן הוא שואף להגיע בשנה הקרובה. תחום נוסף, אשר ממשיך לבלוט בהתעניינות הנו תחום הניהול מרכזי השירות בארגוני IT, ארגונים מחפשים לייעל תהליכים הפנימיים ומחפשים להחליף כלים מישונים בתחום זה. שאלות בנושא מיקור החוץ פחתו במידת מה בחודש האחרון, כמו כן בנושא Web 2.0. שני תחומים שממשיכים להיות יציבים ולעניין את לקוחותינו הנם תחום המובייל ותחום של ניהול הסיכונים, במיוחד עבור הארגונים המחויבים בבקרות רגולטוריות שונות.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה