יום חמישי, 18 בספטמבר 2008

כיצד ישפיע המיתון הצפוי על עולם האפליקציות?

עוד לפני ההודעות המרות על קריסת מוסדות פיננסים בארה"ב, התחלנו לקבל רשמים ממנמ"רים ומנהלי IT שונים לגבי קיצוצים צפויים בפעילויות וכן במחלקות הIT שלהם.
יש הרגשה של מיתון באוויר, וחששות באשר למצב השקעות ה-IT ב-2009.
אם אכן מיתון זה יתממש, כיצד זה ישפיע על פרויקטי האפליקציות?

אם לשפוט על פי תקופות מיתון קודמות, פרויקטי ענק הם הראשונים להיעצר. בתקופות מיתון פרויקטי ERP, CRM ופיתוח/החלפת מערכות ליבה הנם הראשונים שנפגעים. הבעיה היא שהחלפת/שיפור מערכות ליבה הנו נושא חשוב ודי דחוף אשר חברות צריכות לטפל בו, שכן מערכות הליבה הישנות כבר אינן מספקות את המענה.

יחד עם זאת, בזמני מיתון ישנו תחום שבדרך כלל דווקא עולה מבחינת תשומת לב הIT וזהו תחום ה-BI. בתקופות בהן מגה-פרויקטים נעצרים, לא מתבצעות מהפכות טכנולוגיות, לא מבצעים שדרוגים מסיביים, ולא מוכנסות טכנולוגיות חדשות לארגון, תחום הBI מספק למנהלי מערכות מידע דרך מצוינת להמשיך ולהוציא ערך מהמערכות הקיימות.

הפוטנציאל בתחום ה BI לחלוטין עוד לא מומש. בארגונים כיום מדובר על הקמת מערך BICC (BI Competence Center) על מנת למצות את הפוטנציאל הרב הגלום באספקת יותר שירותי BI ליותר שכבות בארגון. כמו כן, בארגונים גדולים קיימות מחלקות BI מנוסות וידע רב נצבר, כך שמחלקות אלה יכולות לבצע יוזמות בתחום הBI גם ללא צורך להיעזר בהרבה גורמים חיצוניים.

לסיכום, אם התחזיות השחורות יתממשו, אנו צפויים לשנה של התרכזות "בבית", העמקת טכנולוגיות קיימות, השקעה בהטמעה של מערכות קיימות, והימנעות מכניסה להרפתקאות חדשות בעלות סיכון. בשביל מחלקות הBI, זהו עיתוי מצוין להרחבת מעגל המשתמשים והעלאת הערך של שירותיהם.

אין תגובות: